Recomandări și contraindicații pentru designul site-ului tău

Acest articol de blog este inspirat din cursurile online Google Atelierul Digital.

Știi vorba aceea că prima impresie contează? Ei bine, este valabilă și pentru online. Haideți să discutăm despre evitarea greșelilor la designul unui site care pot îndepărta utilizatorii, despre cum să te asiguri că paginile se încarcă mai repede și despre cum să optimizezi site-ul pe dispozitivele mobile. Pe scurt, cum să-ți faci site-ul și conținutul mai accesibil. 

Când îți proiectezi site-ul, ferește-te de greșelile care deseori alungă clienții. Haideți să enumerăm câteva modalități de a evita reacțiile negative, ca de exemplu:

  • Creează pagini care se încarcă repede

De exemplu, dacă încarci imagini pe site, optează pentru dimensiuni mai mici. Renunță la fișierele de înaltă rezolutie dacă vor apărea doar ca miniaturi în pagină. Poți redimensiona imaginile, cu ajutorul unor programe speciale. Un alt sfat la îndemână este simplificarea design-ului. Cu cât limitezi mai mult elementele pe care browserul trebuie să le descarce, cu atât mai repede se vor încărca paginile. De exemplu, folosește aceeași imagine de fundal, pe mai multe pagini. Dacă dorești să verifici cât de repede se încarcă site-ul tău, încearcă să-l deschizi pe mobil, folosind o conexiune de date, în loc de una de Wi-Fi. 

  • Optimizează site-ul pentru dispozitivele mobile

Crează încă de la început un site adaptat pentru dispozitivele mobile. O abordare bună poate fi design-ul adaptabil sau în engleză “responsive”. Acesta detectează automat tipul de ecran utilizat, și afișează site-ul în consecință. Spre exemplu: o variantă responsive, v-a afișa vertical textul și fotografiile atunci când site-ul se deschide de pe un smartphone. De asemenea, încearcă testul de compatibilitate Google, când vrei să afli cum se comportă site-ul tău pe mobil. Nu uita de aspecte precum glisarea sau atingerea, care sunt unice pentru ecranele tactile. Asigură-te că aceste tipuri de interacțiuni, primesc un răspuns corespunzător din partea site-ului tău. Folosește pictograme intuitive și afișează conținut clar și bine organizat. Asta îi v-a ajuta pe vizitatorii care au ecrane mai mici, să găsească ceea ce caută. De asemenea, este recomandat să afișezi la vedere, adresa și numărul de telefon. 

  • Accesibilitatea generală

Testează funcționalitatea site-ului, pe cât mai multe dispozitive mobile și browsere. Funcționează site-ul de fiecare dată? Ți se solicită să descarci plugin-uri? Acest lucru este un pas înapoi de făcut pentru utilizatori și-l poate îndepărta. Reține că site-ul tău nu trebuie doar să vândă, dar și să rezolve probleme. Imaginează-ți că ești un vizitator. Întreabă-te de ce ești aici? Ce soluții cauți? Să zicem că ești proprietarul unei cofetării care face torturi la comandă. Cineva care îți vizitează site-ul probabil că dorește un tort. Poți scrie pe pagina produsului, despre ingrediente, incluzând și imagini pentru inspirație, un comentariu și o fotografie de la un client real, pot fi o idee bună.

Ca să sumarizăm, când creezi un site, asigură-te că paginile se încarcă repede, arată excelent și se comportă adecvat pe toate dispozitivele mobile și-n toate browserele. Gândește-te la clienții tăi atunci când creezi conținut. Adaptează-te la nevoile lor și vei avea șanse mai mari să-i atragi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Carmen Crețu

Digital Marketing Consultant

S-ar putea să-ți placă și alte articole:

Sunt aceste articole de blog în interesul tău?

Abonează-te pentru update pe e-mail și primește notificări imediat ce am mai postat un articol nou.

Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.